Güncel Haberler

Bakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması: 4 Ocak bizim için umut vadeden bir tahmin

Selçuk, AHaber canlı yayınında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

2019 Uluslararası Matematik ve Fen Araştırmalarında Eğilimler Çalışması (TIMSS) sonuçlarından Türkiye’ye atıfta bulunan Bakanlar, TIMSS müfredatında matematik ve fen bilimlerine ağırlıklı yaklaşımı sergilediğini anlattı.

Türkiye matematik ve bilimde, TIMSS uygulamalarında sabit başarı ölçütü olarak kabul edilen ölçeğin orta noktası olarak, Selçuk’ta ilk kez 500 puanla bu sonucun “sıçrama” olarak nitelendirildiğine dikkat çekildi.

Sonuçlar hakkında tahminlerde bulunurken pek çok kişinin “öyle bir şey yok” dediğini belirten Selçuk, bu sonuca ulaşmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Ziya Selçuk şunları söyledi:

“Türkiye’nin eğitim sisteminin uluslararası düzeyde ivme kazanmış olması sevindirici bir hal almıştır. Daha iyi olursa daha iyi olur. Bu konuda sistematik olarak çalışmalar yürütüyoruz. 4. sınıfımızda bilime baktığımızda, bizim 2015 yılında 483 olan ortalama puan 43 puan artarak 526’ya yükseldi. Bu ciddi bir artış, bunu geçmiş yıllarla ve diğer ülkelerin yükselen sıralamalarıyla karşılaştırdığımızda sıçramanın ne kadar büyük olduğu görülecektir. 47 ülke arasında 35. sıradayız, 2019’da 58 ülke arasında 19. sıraya yükseliyoruz. Bu ciddi bir yükseliş. Bunu sürdürülebilir kılmak için ciddi çalışmalar gerekiyor. ”

Okuduğunu anlamanın öneminin altını çizen Selçuk, amacının okuduğunu anlama yeterliliğini artırmak olduğunu belirterek, eğitim sisteminin altyapısını dört dil becerisine dayalı olarak “dinleme, okuma, konuşma ve yazma” alanında kurduklarını ifade etti. Türk.

“ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK”

“TIMSS sınavı nedir, neyi ölçüyor, müfredatta karşılığı nedir, ölçme ve değerlendirme mantığı nedir” konusunda çok özel çalışmalar yaptıklarını belirten Selçuk, şunları söyledi:

“Bu araştırmanın örneklemini uluslararası kuruluş belirlemektedir. Örneği seçenler onlar. Belirli algoritmaları var. Bu bağlamda, müfredata yönelik muhakemeyi vurgulayan, eleştirel düşünme süreçlerini vurgulayan, okuduğunu anlamaya vurgu yapan, salgın döneminde öğretmenler için uzaktan eğitim ile çalışmamız, EBA’daki çalışmalarımız, soru destek paketleri, tüm bunlar adım sağlar. – adım adım iyileştirme. ”

Milli Eğitim Bakanlığı raporlarında eğitimdeki eksikliklere de yer verildiğini belirten Selçuk, “Elbette eksiklik var, daha çok çalışmamız gerekiyor. Ama elbette iyiye iyi, olumsuza olumsuz demeli ve gelişmeye açık yönlerimizden bahsetmeliyiz. Ama her şeyin kötü olduğu söylenirse, umudumuzu tamamen yitirirsek ilerleyemeyiz. “değerlendirmeyi buldu.

“KIRK KEZ ÖLÇÜYORUZ, BİR KEZ GÖRDÜK”

LGS ve YKS sınavlarında müfredatın tamamından sorumlu olup olmayacağı sorusuna Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

Makro politikalara baktığımızda sadece bugüne bakarak karar veremiyoruz. Bu kararları verirken büyük bir bilimsel komitemiz var. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızda görev yapan il müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin görüşleri var. Kırk kez ölçüyoruz ve bir kez biçiyoruz. Eğitim sisteminin uzun vadeli ve orta vadeli hedeflerini dikkate alarak karar verirler. Bunu şahsen masada veremeyiz. Yetki sahibi olsak bile, hakkımız yok. Çünkü bu, milletin geleceği meselesidir. ”

Salgın döneminde yapılacak sınavlara farklı bir yaklaşım göstereceklerini kaydeden Selçuk, şöyle devam etti:

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

[wptelegram-join-channel link="https://t.me/WPTelegram" text="Join us on Telegram"]
Başa dön tuşu