Yıllardır ağaçlarda yaşayan son ilkel kabile… Tüyleri diken diken…
Sel ve zararlı canlılardan korunma nedeniyle ağaçların tepelerinde yaşayan kabile üyeleri bu şekilde düşmanlarına ulaşamazlar.
Kille sıvadıkları palmiye yapraklarını ve ağaç kabuklarını çatı inşa etmek için kullanırlar. Tüm aile üyeleri evin inşaatında çalışır ve taşınma sırasında evcil hayvanlar da dahil olmak üzere herkes eve dönmek için devasa merdiveni tırmanır.
Bir ateş yakılır ve orman yeni evi kutsamak için selamlanır. Hala ilkel yaşamla ünlüdürler, ancak bu mimari, harika ağaç evlerin neredeyse gölgesinde kalmıştır. Yaşadıkları ortamı çok iyi bilirler ve atalarından edindikleri deneyimler sayesinde becerilerini geliştirmişlerdir.
Tüyleri diken diken eden gelenek
Korowai kabilesiyle ilgili en ilginç gerçekler şunlardır: Korowai, ‘Khakhua’ adında kötü bir ruh olduğuna inanır. Aslında bu bir gelenek … Dış dünyayı merak ederek bölgeden ayrılan ve döndüğünde aşiret tarafından kabul edilmeyen Boas, bu geleneği şöyle anlatıyor: “Khakhua, istediği kişilerin akrabası ya da arkadaşı kılığına giriyor. öldürmek ve uyurken iç organları yemeye başlar. Organları külle değiştirir, böylece kurbanlar hiçbir şey fark etmez.
Khakhuan’ın kim olduğu ortaya çıkarsa, bu sefer mağdur olacak. Kalbine bir ok saplanmış ve diğerleri tarafından yenmiştir. Hastalıktan ölmek üzere olan kabilenin üyeleri, ölümleri için suçladıkları bir adamın adını fısıldıyor. Böylece yeni ‘kurban’ belirlenir. Korowai, sadece kötü ruhları yediklerine inanıyor, bu yüzden insanları başka bir nedenle öldürmüyorlar.
Aynı zamanda çocuklar khakhua avına dahil değildir. Keşfedilmelerini takip eden yıllarda dış dünya ile olan ilişkileri bu geleneği neredeyse yok etti. 1970’lerde, iki Hollandalı, Johannes Veldhuizen ve Henk Venema liderliğindeki bir grup, ilk olarak Korowai kabilesiyle temasa geçti. Korowai, bilinen son yamyam kabilesi olduklarının bildirilmesinin ardından ün kazandı.