Kadınlar ekmek pişirmek için toplandı, 72 kişi koronavirüse yakalandı! O mahalle için flaş karar
Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı Mahallesi’nde ekmek pişirmek için fırında bir araya gelerek birbirlerine koronavirüs bulaştıran 72 kişinin tedavisi devam ediyor. Mahalle muhtarı Hasan Pulu, “Mahallemiz şu anda karantina altında” dedi.
5 Aralık’ta Kayseri’nin Yahyalı ilçesine 65 kilometre uzaklıkta bulunan ve 615 kişinin yaşadığı Kapuzbaşı’nın 150 konutluk mahallesinde kadınlar kış öncesi birlikte ekmek pişirdi. Bu arada mahallede yaşayan bazı kadınlar yüksek ateş ve öksürük şikayetleri ile hastanelere başvurdu. Hastanede test edilen kadınların sonuçları olumluydu. Kadınlar evlerinde karantinaya alındı. Bunun üzerine Mahalle Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı gereği mahalle dün karantina altına alındı. Bölgede nöbet tutan jandarma ekipleri mahalleye giriş ve çıkışlara izin vermiyor.
’72 KİŞİ 1 KADINDAN VİRÜSLE HASTA KALDI’
Kapuzbaşı Mahallesi Muhtarı Hasan Pulu, “Mahallemiz şu anda karantina altında. Her zaman olduğu gibi, bir aile ziyaretinden kaynaklanan bir durum. Bir aile ziyaretçisi, olumlu bir durumu olduğunu bilmez. Sonra ekmek pişirmeye geliyor. Mahallemizde hamurlu ekmek yapma durumumuz var. Hamur ekmeği yaparken en az 10-15 kadın bir araya geliyor. Bir kadından gelen koronavirüs sonrası son rakamımız bugün 72 idi. Şu anda testi pozitif çıkanlardan biri Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bunun dışında evlerinde karantinaya alındı ”.
Vatandaşları da uyaran Pulu, “Bu durumda kendi evimizde kalmalıyız. Şimdi akraba ziyaretimizi bitirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bu hastalığın önlenmesi çok zordur. Buradaki insanlar son olaydan sonra hastalığın ciddiyetine ulaştı. “Şu anda mahalledeki insanlar genellikle bu karantina sürecini takip ediyorlar” dedi.