Dolandırıcılardan yeni yöntem! Yaşlıları hedef alıyorlardı
Dün Sarayköy ilçesinde 80 yaşındaki AK’yi arayan zanlılar, kendilerini cinayet bürosu şefi olarak tanıtarak, yaşlı adamın adının cinayete karıştığına ve öldürülen kişinin çalındığına dair rapor aldıklarını söyledi. evinde altın ve para. Dolandırıcılar AK’den, bir karşılaştırma yapacaklarını söyleyerek eve gelen komiserin altın ve parayı teslim etmesini istedi. Panik yapan AK, eve gelen kişiye yaklaşık 90 bin lira değerinde bilezik ve çeyrek altın teslim etti ve kendisini komiser olarak tanıttı. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden AK, jandarmadan yardım istedi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında JASAT ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dolandırıcılık olayına karışan Şenol Tekin (48) ve amcasının oğlu Yusuf Tekin’i (50) kaçmaya çalışırken tutuklayarak gözaltına aldı. altın. Araştırmada, Sarayköy ilçesinde 2 zanlının başka bir kişiyi aynı yöntemle 150 bin liraya dolandırdığı belirlendi. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.
18 sabıka kaydı bulunan Şenol Tekin ile 19 sabıka kaydı bulunan Yusuf Tekin’in bir süre önce şartlı tahliye edildiği öğrenildi.