Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Yunanistan Başpiskoposuna tepki!
Erbaş, yazılı açıklamasında, Yunanistan OPEN TV’de katıldığı Yunanistan’ın kurtuluş savaşıyla ilgili programında Başpiskopos İeronimos’un sözlerine tepki gösterdi.
İeronimos’un İslam’ın ve Müslümanların asılsız sözlerini şiddetle kınadığını belirten Erbaş, söz konusu açıklamaların toplumu kışkırttığını ve insanları İslam’a karşı kin, düşmanlık ve şiddete yönelttiğini belirtti.
Erbaş, bir dinin temsilcilerinin üstlendikleri misyona uygun olmayan açıklamalarda bulunmalarının çok talihsiz ve kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, insanları barış içinde ve insanlığın ortak zemininde yaşamaya teşvik eden bir söylem üretmeleri gerektiğini vurguladı. barış, bir arada yaşama ve hoşgörü içeren mesajlar verdiler ve şöyle dedi:
“Hristiyan dünyasının bu hastalıklı bakış açısına karşı çıkması gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Müslümanları ötekileştirmeyi amaçlayan bu tür söylemler, Müslümanlara karşı ırkçı bakış açısını besleyerek ruhlarına ve ibadethanelerine saldırıya dönüşüyor. Bir arada yaşama kültürüne katkıda bulunmak için.”
“İSLAM BARIŞIN DİNİDİR”
İnsanlık tarihinde ötekini ötekileştirmeyen davranış, söylem ve tutumların her zaman değerli kalacağını ve bu tür söylemlere müminlerin sağduyusunun her zaman hakim olacağını belirten Erbaş, “Barış, barış, esenlik, merhamet aşılamanın yolu İnsanlıkta şefkat, adalet ve erdem çatışma değildir, ancak bir arada yaşamak farklı din ve kültürlerden insanların yüzyıllar boyunca hep birlikte yaşamasını sağlayan ve herkese inançlarına göre yaşama hakkı veren büyük bir medeniyettir. vesilesiyle İslam dininin ahlak, rahmet, adalet olduğunu bir kez daha hatırlatırım, barış ve esenlik gibi yüce değerlerle buluşmayı amaçlayan bir barış dinidir. “ifadelerini kullandı.