Güncel Haberler

Bakan Ziya Selçuk MEB’in 2021 yol haritasını anlattı

İlk ve orta öğretimde 2020 yılının büyük bir kısmı evde, telefon, tablet ve bilgisayar aracılığıyla dijital eğitimle geçti. Milli Eğitim Bakanlığı, salgının seyrini göz önünde bulundurarak 2021 için eğitimde dijital hamleler yapmaya karar verdi.

“500 BİN TABLETİN DAĞITIMINI TAMAMLADIK”

Milliyet Gazetesi’ne konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere bu yıl 500 bin tablet dağıtımını tamamlayacaklarını söyledi.

“EBA Destek Noktaları ile evinde cihazı veya interneti olmayan öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıca Başkanımızın öncülüğünde 25 GB internet paketi ile 500 bin tablet bilgisayar dağıtımına başladık. Bunu tamamlamak üzereyiz. Tablet bilgisayar dağıtım sürecinde yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının güçlü desteği ile ihtiyaç sahibi tüm öğrencilere ulaşmayı hedefliyoruz. “

“DİJİTAL EĞİTİM DEVAM EDECEK”

Bakanlar Selçuk, Türkiye’de olası salgınlara veya afet dönemine rağmen uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim sistemine de alternatif olacaktı.

“Koronavirüste ileride karşılaşacağımız benzer durumlara ulusal düzeyde hazırlıklı olmak ve engelli kullanıcılara erişilebilir hizmetler sunmak için ‘Güvenli Eğitim ve Uzaktan Eğitim Projesi’ni planladık. Salgın sona erdiğinde çağın bir gereği olarak uzaktan eğitim var olacaktır. EBA kanallarımız yayın hayatına devam edecek. Harmanlanmış eğitim modeli ile eğitim ve öğretim sadece sınıfta değil; sınıfın dışında da devam edecek. “

100 BİN TASARIM BECERİ ÇALIŞTAYI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021’deki bir diğer hedefi de okullarda tasarım ve beceri atölyelerinin sayısını artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu sayının 100 bine çıkması planlanıyor.

“Çocuklarımızın okullarda edindikleri akademik bilgileri atölye ortamlarında üretime dönüştürmelerini ve atölye çalışmalarının bir yaşam sahnesine dönüşmesini istiyoruz. Bugüne kadar okullarımızda özellikle robotik, ahşap, teknoloji ve drama gibi alanlarda 9 bin 479 tasarım beceri atölyesi açtık. Yeni hedefimiz 100 bin tasarım beceri atölyesi… “

Mesleki ve sektörel işbirlikleri Milli Eğitim Bakanı Selçuk için de önemli konular. Selçuk, bu yıldan itibaren mesleki ve teknik eğitimde bir paradigma değişikliği yaşanacağını söylüyor. Söz konusu eğitimi veren okullarda üretilen bilgileri patente dönüştürerek ülke ekonomisine ve teknolojisine katkı sağlamaya yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

[wptelegram-join-channel link="https://t.me/WPTelegram" text="Join us on Telegram"]
Başa dön tuşu